Војна историја и актуелна дешавања (Литература, Документарни Филмови, Дискусија)

Место окупљања и разоноде беспослене војске.
Корисников грб
Френки

Капетан
Поруке: 2711
Придружен: 06 Мар 2018 00:51
Место: Врање

Војна историја и актуелна дешавања (Литература, Документарни Филмови, Дискусија)

Порука од Френки » 15 Мај 2019 12:54

Испуцани Конкурси САА, научили се и они па осеравају дрекавце.

РКС дезинтегрисао дрекавце у контра нападу.

Резултати контра напада (+18 снимци)

Све што бива и што може бити,
мени ништа није непознато,
што год дође ја сам му наредан.
Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 21 Мај 2019 13:00

Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 23 Мај 2019 11:03

Да се подсетимо легендарног Аресна Павловича Мотороле, пуковника ВС ДНР и команданта легендарног батаљона Спарта овенчаног славом у одбрани Славјанска, Иловајска, освајању Доњецког Аеродрома, Дебаљцевског казана и многих других бојева.

Негде на сат времена филма креће легендарни снимак укропске офанзиве на стари терминал, када покојни Гиви и Моторола са оближње зграде наводе више артиљеријских јединица и у пар наврата поклапају противника који наступа.

Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 27 Мај 2019 23:19

Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 28 Мај 2019 11:18

Припадници РОСУ са нашом Заставином М70АБ2.

Код овог се такође види тромблонски нишан.

У арми имамо доста опреме која нам може послужити да направимо веродостојне козојебе за неку мисију.
Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 28 Мај 2019 16:06

Генерал Славко Лисица - Командант по потреби

За оне који не знају, генерал Славко Лисица је био официр ЈНА касније ВРС-а. Са генералом Ратком Младићем ратовао је у Книнској Крајини као начелник штаба оклопних јединица Книнског корпуса и притом суделовао у протеривању усташа из масленице. Касније као официр у ВРС-у руководио је ослобађањем Купреса, при чему су његови тенкови преорали усташе у њиховом рововима и нанели им страховит пораз који му никада нису заборавили. Генерал је пензионисан пред крај рата како се наводи из разлога неслагања са политичким главешинама. Међу војском је остао запамћен као енергичан, строг и храбар официр, каква је и била већина генерала, ратних команданата ВРС-а.

Генерал је умро 2013. године у Београду у 69. години живота.

Корисников грб
Мики
Поруке: 484
Придружен: 06 Мар 2018 00:44
Место: Велика Србија

Порука од Мики » 28 Мај 2019 23:13

Српски Гудеријан! Не знам има ли на нету његова друга књига, Командант без потребе, по мени још боље штиво. И ова књига је "маст рид" за све који се интересују за Босну и употребу тенкова на мјешовитом терену. Много инспирација за мисије.
‘All humanity’s problems stem from man’s inability to sit quietly in a room alone.’ (Blaise Pascal, Pensèes, 1670)
Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 28 Мај 2019 23:27

@Мики на жалост ја нисам нашао другу, ако неко негде ископа нека окачи, иначе прва књига је одлична. Детаљи о борбама за Масленички и Шибенички мост су одлични. Битку за Купрес, као ону током које се највише прославио није пуно детаљисао, више је као подсећање, нема превише информација, колико људи, колико технике, ког типа, чиме је противник располагао, али чињеница је да им је школски "улетео у шесн'ес" и разбио их ко звечку.
Корисников грб
Бајомир

Капетан
Поруке: 3117
Придружен: 06 Мар 2018 02:43

Порука од Бајомир » 10 Јун 2019 20:15

Хистори Ченл на апаратима! >9-9< >^-^<

Један од најјачих и најбоље одрађених документараца које сам у животу видео!

--------------------------------------------
|Ово ти није требало, бајо мој!|
--------------------------------------------
Корисников грб
Френки

Капетан

Порука од Френки » 23 Јул 2019 15:10

@Груја @Петар оно о чему смо причали неко вече.

Пошаљи Одговор