КУП модови тренутно раде нови апдејт који ће им дати на квалитету и што се за њих подразумева на квантитету, а који ће свакако нама свакако отворити више простора да се играмо рата. Ја сам скинуо дев верзију и направио преглед свега доступног осим нове Чернарус Винтер мапе, и ситних измена на досадашњним мапама.
Прва значајнија промена јесу Калашњикови аутомати, КУП је до сада користио дирекне портове Арме 2 калашњикова и то без много дотеривања па су исти изгледали очајно и некима смањивали ужитак чак и када су у рукама ботова, али сада је квалитет модела свакако на нивоу Арме 3.
Затим су доста порадили на НАТО снагама и штета што је Операција Цитадела почела пре овог апдејта, многе ствари су могле бити искориштене. Првенствено модели и текстуре униформи, шлемова и прслука Британске Војске су значајно унапређени, као и нови модели Америчких Вудланд униформи које се нису нашле у овом дев билду.
Затим су замењени модели М16А2, М16А4, М4А1, Г36 и додато доста нових модела укључујући ХК416,МГ3,Сига, М27 ИАР и многи други.
Немци су добили новог Леопарда 2.
И за крај нешто што је прилично недостајало за потребе поморских инвазија, десантна опрема.
Сигурно је то да КУП не може да парира РХС-у што се тиче квалитета, али за оне ствари где ја користим КУП по мени ово је и више него довољно.