Grand-strategy игра,без модова креће од 1444. године и траје до 1821.
Веома комплексна тако да не могу да објасним већину ствари које садржи а да овај опис није 3 страна дуг. Има и дипломатију, и војну стратегију(није као Тотал Њар,мало простије,али и даље задовољавајуће) и трговину.
Мапа Европе:
А могу се играти нације преко целог света:
Ако имате неке скриншотове неке игре поставите овде
па да можемо и да причамо о стратегијама и неким занимљивим дешавањима у игри.
Еуропа Универзалис 4
- Сајбер
- Поруке: 265
- Придружен: 06 Мар 2018 13:06
- Место: Ниш
Еуропа Универзалис 4
"being a Albanian is hard, you have to fight with everyone ; But not being is more hard, you have to fight with ALBANIANS" - Napolëonaj
- Сајбер
- Поруке: 265
- Придружен: 06 Мар 2018 13:06
- Место: Ниш
Re: Еуропа Универзалис 4
1.Играо сам Московску Русију,ујединио Русију,тепао Турке и Кинезе. Ослободио Србију од Турака. Лепо.
2. Играо као Аустрија,наследио Бургундију,наследио Бранденбург,наследио Угарску,наследио Шпанију,ујединио Свето Римско Царство. Истерао Француску из Европе(престоница им је Пуерто Рико). Вратио Турке дубоко у малу Азију. Имам лимит од 1345 реџимената (1реџимент=1000војника). Имам највећу војску мада најгору зато што сам се више фокусирао на дипломатију и давао сам вазалима и савезницима да се бију место мене. Такође имам Хабзбурга на трону Русије, али се игра завршила пре него што сам успео да исфорсиам моју владавину.
Слике:Свето Римско Царство(и Аустријске колоније које сам наследио од Шпаније)
2. Играо као Аустрија,наследио Бургундију,наследио Бранденбург,наследио Угарску,наследио Шпанију,ујединио Свето Римско Царство. Истерао Француску из Европе(престоница им је Пуерто Рико). Вратио Турке дубоко у малу Азију. Имам лимит од 1345 реџимената (1реџимент=1000војника). Имам највећу војску мада најгору зато што сам се више фокусирао на дипломатију и давао сам вазалима и савезницима да се бију место мене. Такође имам Хабзбурга на трону Русије, али се игра завршила пре него што сам успео да исфорсиам моју владавину.
Слике:Свето Римско Царство(и Аустријске колоније које сам наследио од Шпаније)
"being a Albanian is hard, you have to fight with everyone ; But not being is more hard, you have to fight with ALBANIANS" - Napolëonaj
- Бајомир
- Поруке: 3117
- Придружен: 06 Мар 2018 02:43
Re: Еуропа Универзалис 4
--------------------------------------------
|Ово ти није требало, бајо мој!|
|Ово ти није требало, бајо мој!|
- Маузер
- Поруке: 80
- Придружен: 10 Мар 2018 00:11
Еуропа Универзалис 4
Aj da igramoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Prodali ste Krajinu