Инструктор је квалификација коју могу добити само изабрани чланови, зато што са собом носи велику одговорност и одређени престиж. Наиме, инструктор је пре свега искусан, професионални играч и редован члан, који има право да држи основну обуку новим регрутима, као и неку од специјалистичких обука, другим члановима заједнице.

 

Члан, који жели да постане инструктор, мора проћи специјалистичку инструкторску обуку, коју му може држати искључиво главни инструктор наше заједнице. Мора имати одређене педагошке и организационе способности, да би умео да што лакше и ефикасније пренесе знање регрутима, као и одређено искуство у игрању ове игре. Такође, да би постао инструктор, члан мора задовољити и неке “неписане” критеријуме, чија ће процена бити на главном инструктору. Другим речима, за престижну функцију инструктора у заједници може конкурисати апсолутно сваки члан, али се за њу бирају само они најискуснији професионалци!

Члан, који буде изабран за престижну функцију “инструктора” у нашој заједници, ће проћи специјалистичку инструкторску обуку и једну од стандардних специјалистичких обука, за коју жели да се специјализује. Члану, који је успешно прошао специјалистичку инструкторску обуку и доказао своје организационе способности, ће бити свечано додељена квалификација “ИНСТРУКТОР” на његовом званичном досијеу у секцији “Касарна” на нашем веб-сајту, а о његовом унапређењу и успешној специјализацији ће бити рапортирано у нашим недељним извештајима “Постигнућа Чланова”, на нашем Форуму. Такође, имајући у виду да само квалификовани инструктори могу држати основну или специјалистичку обуку у нашој заједници, само они могу добити орден Ердутска Звезда, о чему можете више прочитати овде