ОПЕРАЦИЈА БУРА

Петак 01.04.2022 од 21:00 операција “Бура” Јединице ЈНА имају задатак да извуку технику из опкољене касарне на безбедно.

Наше снаге:
9. моторизована бригада ЈНА, са деловима 4. оклопне бригаде ЈНА
Наоружање:
– АП М70АБ2, М-84, полуаутоматска пушка М-76 са оптичким нишаном, Оса
Техника:
– 5 Камиона за превоз људства до рејона извршења задатка
Подршка
– Нема.

Непријатељске снаге:
– Припадници Зенги и то 137. пешадијске дивизије и 2. гардијске бригаде
Наоружање:
– Лако пешадијско, јуришне пушке AKM, СВД Драгунов, РПК, МГ-42 , РПГ-7
Техника:
– По информацијама са терена присутност 2 до 4 тенка Т-34 или Т-55
Подршка
– Минобацачи 82 мм

ЗАДАЦИ:

1. Касарна
– Извршити упад у касарну “Стјепан Миланчић Шиљо” (маркер “Касарна Логориште”), пре свитања. Потребно је ући у касарну непримећен од стране Зенги. Кретати се потесом Царево Село – Шумски Пут и у касарну ући на Западни улаз. Пожељно је да што мање камиона приликом транспорта има упаљена светла, како би избегли примећивање са велике удаљености.

2. Техника
– У касарни је оперативно око 10 тенкова, и то око 5 комада Т – 55 и око 5 комада Т-34. Тенкови су стационирани у касарни у објектима “Хангар 1 и 2”. По обезбеђењу касарне, потребно је да припадници “Јавора” изврше оспособљавање тенкова, те да се изврши извлачење истих назад до Царевог Села.

3. Људство
– У касарни су присутни припадници јединица које се налазе у непретаној борби већ дуже време. Уколико се нађе на преживеле пружити им неопходну медицинску помоћ, а погинуле припаднике ЈНА и САО Крајине, односно њихова тела, извући из касарне.

4. Минирање
– Пре напуштања касарне дићи у ваздух све залихе наоружања, муниције, технике и остале логистике која не може да се понесе и извуче из круга касарне.

Date

Apr 01 2022
Expired!

Time

21:00 - 23:55